tiistai 26. heinäkuuta 2016

Miksi juuri seksi?

Katsoin tuossa Temptation islandin kakkoskauden, koska ihmiskokeet ovat aina kiinnostavaa katsottavaa. Ohjelma herätti myötähäpeän lisäksi kysymyksen seksistä ja monogamiasta. Yksi ohjelman varatuista miehistä oli ihan romuna siitä, että on juuri löytänyt upean ihmisen elämäänsä ja pelkää nyt menettävänsä hänet, koska tämä harrasti seksiä jonkun toisen kanssa.

Se, että toinen on noin poikkeuksellisissa olosuhteissa sortunut pieneen seksuaaliseen viettelykseen ei oikeasti muuta heidän parisuhdettaan tai tunteitaan suuntaan tai toiseen. Jostain syystä kuitenkin juuri seksin katsotaan olevan anteeksiantamatonta. On totta, että monogamisessa suhteessa tehdään sopimus siitä, että suhteen osapuolet harrastavat seksiä vain toistensa kanssa ja tämän lupauksen rikkominen ja luottamuksen pettäminen ovat isoja asioita. Mutta miksi juuri seksi?

2 kommenttia:

  1. Hei, en tiedä, mistä eksyin tänne, mutta blogisi on harvinaislaatuisen hieno. Tykkään kaikesta, otsikkoa myöten. :D

    En osaa oikein mennä näiden tällaisten "tavallisten", Temptation Islandiin osallistuvien ihmisten rooliin ja ajatella, miltä heistä oikeasti tuntuu, mutta ymmärrän, että jos jostain on sovittu ja sopimus rikotaan, tuntuu se varmasti todella pahalta.

    Itse ainakin kokisin anteeksiantamattomaksi, jos kumppanini pettäisi minua ennaltasopimattomasti jonkun ventovieraan kanssa. Jos olisimme sopineet asiasta ja hän harrastaisi seksiä jonkun tutun (mielellään myös minulle tutun) läheisen ja turvallisen ihmisen kanssa, se olisi minulle ihan ok.

    VastaaPoista
  2. Kiitos, ihana kuulla että blogini herättää hyviä fiiliksiä! :)

    Mun on nykyään vaikea ajatella että seksi "vieraan" ihmisen kanssa olisi jotenkin lähtökohtaisesti parisuhteelta pois. Monet tuntuvat kokevan parisuhteen ulkopuolisen ihastumisen ja flirttailun vielä ihan helposti käsiteltävänä ja ohitettavana asiana, mutta seksistä puhuttaessa menee heti herne nenään. Seksin demonisointi on kuitenkin mun mielestä vähän hassua eikä oikein kenenkään etu. Ymmärrän toki, että jossain se sallitun raja menee kaikissa parisuhteissa, mutta seksi ei mielestäni ansaitse olla se maailman pahin juttu :) Ja sitten toisaalta miksi useassa monogamisessa suhteessa se raja menee vasta seksissä?

    On toki totta, että petetyksi tulleella ihmisellä on oikeutetusti paha olo ja luottamuspula voi muodostua suhteen jatkamisen esteeksi.

    VastaaPoista